Myčka, jeden z běžných užitečných pomocníků

Výhody myčky nádobí jsou nesčetné, nejen že nás zbaví neoblíbené práce a ušetří čas, který můžeme využít jiným způsobem.

Další nezanedbatelnou výhodou je velká úspora vody a energie na její ohřev.

Je spočítáno, že průměrně se po jednom jídle při mytí nádobí a jeho oplachu ve dřezu spotřebuje zhruba 40 litrů teplé vody. Při mytí nádobí pod tekoucí vodou je to 60-80 litrů teplé vody.

Myčku, která je určena pro 12 sad nádobí, naplní čtyřčlenná rodina přibližně za jeden den, tedy po třech jídlech. Spotřeba vody se odvíjí od typu myčky a použitého programu, a pohybuje se mezi 15 až 30 litry vody. Pokud bychom myli nádobí třikrát denně ručně, spotřebovali bychom 120 až 240 litrů vody. Rozdíl si snadno spočítáte sami. Ruku v ruce se spotřebou vody jde pochopitelně i její ohřev. Ohříváme mnohem menší množství vody a z toho plyne nezanedbatelná úspora elektrické energie nebo plynu.

Nejvíce ale oceníme úsporu času. Podle statistik činí průměrná doba, kterou strávíme u dřezu ručním mytím nádobí po třech jídlech u čtyřčlenné rodiny za den, 55 minut. Budeme-li počítat, že se tolikrát denně umývá nádobí jen o víkendu, za jeden rok to dělá 4 celé dny strávené u dřezu. Všechen tento čas, můžeme věnovat oblíbeným činnostem.

Myčku totiž můžete zapnout a bez obav odejít z bytu. Myčky nádobí jsou vybavené bezpečnostním systémem, který je schopen přerušit přívod vody v případě nadměrného naplnění nebo při jakýkoliv abnormálnostech, například přílišného množství pěny.

Jistě oceníte také časovač odloženého startu, díky němuž lze posunout začátek mycího cyklu až o 24 hodin. A mytí naplánovat třeba tak, aby každý den ráno bylo nádobí krásně vyleštěné a vysušené.

Všechna tato čísla stojí za to vzít v úvahu a nad nákupem tohoto pomocníka se vážně zamyslet. Snadno si tak zpříjemníte život.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>